Saffraan, een van oorsprong Aziatische specerij, heeft een lange geschiedenis als geneeskrachtige of gezondheid bevorderende plant. Ook bekend als Krokus sativus, gebruiken mensen saffraan al duizenden jaren als smaakmaker, kleurstof en gezondheidsmiddel.
Saffraan heeft een sterk aroma en een prachtige kleur. In de Ayurveda wordt saffraan beschouwd als een natuurlijk kalmerend en slijmoplossend middel. Het is een rijke bron van antioxidanten met talrijke gezondheidsvoordelen.
Bovendien speelt saffraan een belangrijke rol bij de behandeling van astma. Het is een emmenagoog en adaptogen middel. Daarom kan het helpen om natuurlijke immuniteitsboosters zoals saffraan in je dagelijkse dieet op te nemen. Saffraan is een opslagplaats van allerlei afrodiserende eigenschappen.
Vroeger gebruikte men saffraan in opioïde preparaten als pijnstiller. Studies stellen dat saffraan de stemming verbetert en bijdraagt aan oxidatieve stress bestrijding. Saffraan is over het algemeen veilig te consumeren voor alle leeftijden binnen de voorgeschreven doses.
Samenstelling:
Saffraan, HPMC (uit vegetarische cellulose) (capsulehuls)
Inhoud:
60 vegetarische capsules a 500mg.
Dosering:
Aanbevolen wordt om dagelijks 2 capsules in te nemen met voldoende water, verspreid over de dag en bij voorkeur tijdens een maaltijd.
Waarschuwingen:
Aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden tenzij anders voorgeschreven, koel en droog bewaren en buiten bereik van jonge kinderen houden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde voeding.
Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.